Küba’da kanser tedavisi

Hakan BULUT / 20.03.2019

Küba, son yıllarda geliştirdiği kanser aşı ve ilaçları sayesinde kanser tedavilerinde büyük başarılar sergilemeye başladı. Başta akciğer kanseri olmak üzere çeşitli kanser türlerine yönelik bu tedaviler Türkiye’deki hastalar için de umut ışığı haline geldi.

Ancak Küba’daki bu tedavi olanaklarından nasıl faydalanılabileceği sorusunun yanıtı Türkiye kamuoyunda çoğunlukla bilinmiyor.

/images/d/library/83636ec0-0a9d-4cad-a060-e2877a3de8b3.jpg

Küba’daki tedavi olanakları hakkında bilgi almanın en güvenilir yolu Jose Marti Küba Dostluk Derneği’ne başvuruda bulunmak. 2002 yılında kurulan ve merkezi Ankara’da bulunan dernek, Türkiye’deki hastalara bu konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor.

Derneğe başvuran hasta veya hasta yakınlarının Küba’da tedavi olanakları hakkında bilgi almak için hastalık öyküsünü İngilizce veya İspanyolca olarak hazırlamaları yeterli. Bu belge dernek tarafından Küba Sağlık Hizmetleri adlı kuruma yönlendiriliyor. Yaklaşık iki hafta süren değerlendirme sürecinin ardından Küba’dan “özel bir tedavi olanağımız mevcuttur” veya “değildir” şeklinde yanıt geliyor.

/images/d/library/e2afebda-b4ec-4893-b026-3b1c605a40f2.jpg

Kübalı yetkili kurumdan tedavi olanağının bulunduğuna dair bilgi gelmesi halinde buna tedavinin süresi ve ücretine ilişkin bir bilgi de eşlik ediyor. Hasta uygun bulması halinde tedavi olmak üzere Küba’ya gidiyor.

Küba’da kanser tedavisi uzman hastanelerde çoğunlukla yatılı olarak, bazen de ayakta gerçekleştiriliyor. Hastanın yanında ihtiyaç olması halinde bir refakatçinin gitmesi de mümkün.

Hasta ve refakatçisinin Küba seyahati kapsamındaki uçak bileti, vize, konaklama ve benzeri ihtiyaçları Jose Marti Küba Dostluk Derneği’nin Küba turlarını organize eden Bizim Ada Turizm Seyahat Acentesi’nden temin edilebiliyor.

Küba’ya seyahat etme imkânı olmayan hastaların Küba’ya gitmeden aşı veya ilaç getirtmeleri ise Türk Eczacıları Birliği’ne başvurmaları halinde mümkün olabiliyor.

Konu hakkında bilgi almak için Jose Marti Küba Dostluk Derneği’nin kubadostluk@kubadostluk.org e-posta adresine veya 0312 419 7011 numaralı telefonuna ulaşılabilir.

Bizim Ada Turizm, Küba turist vizesi düzenleme konusunda Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiştir.

Bizim Ada Turizm, Küba turist vizesi düzenleme konusunda Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiştir.

✓ 40 USD

✓ Sadece pasaport fotokopisi/görüntüsü

✓ Kişisel başvuruya gerek kalmadan

✓ Aynı gün hazır